Descoperă oferta noastră de butuci de tranșat carne, vă punem la dispoziție o gamă variată de echipamente profesionale de tip HoReCa. Butucii de tăiat carne profesionali sunt folosiți pentru prepararea cărnii, peștelui sau altor alimente în măcelării, carmangerii, bucătăriile profesionale garantând respectarea condițiilor de igienă.
Tipuri de butuci de carne
Butucul pentru tăiat carne are un blat non-absorbant de tăiere, realizat din polietilenă sau lemn, care protejează lama cuțitelor.
Blatul din polietilenă are calități superioare comparativ cu blatul tradițional din lemn. Polietilena este un material antibacterian și non-toxic garantează o igienizare maximă în contactul direct cu alimentele. Are rezistența mărită la crăpare, rupere, deformare, de asemenea, este insipid și inodor și are o uzură foarte mică.
Blatul din lemn sunt considerate ca cele mai prietenoase pentru cuțite, datorită structurii poroase a lemnului, acestea nu strică lama cuțitului. Pe de altă parte, lemnul se pătează mai ușor, păstrează mirosurile și aromele, astfel că este recomandat ca imediat după folosire să fie igienizat, iar spălarea în mașina de vase nu este recomandată. Pentru a arăta mereu ca nou, blatul din lemn, trebuie tratat cu ulei special și curățat cu produse care nu deteriorează lemnul.
Curățare și întreținere
Întreținerea butucului pentru tranșat carne variază în funcție de materialul din care este realizat și de modul în care este utilizat. Iată câteva sfaturi generale pentru întreținerea butucului pentru tranșat carne:
Echipamente necesare pentru prelucrarea cărnii
Să prelucrați carnea proaspată în bucătăria proprie este o modalitate prin care vă puteți diferenția de alte restaurante, având mereu posibilitatea de a prepara rețete culinare după cum doriți.
Vă recomandăm urmatoarele echipamente necesare pentru prelucrarea cărnii: mașina de tocat carne, cutter carne, malaxor de carne , afumători electrice profesionale și aparat de umplut cârnați.