Ce este cuptorul cu convecție? Si care sunt avantajele lui.
Un cuptor cu convectie este un cuptor dotat cu un sistem de ventilare (2 sau 3 ventilatoare) si un sistem de evacuare pe care un cuptor electric standard nu le are. Cuptoarele cu convectie pot fi cuptoare gastro sau cuptoare patiserie.
Ventilatoarele si sistemul de evacuare distribuie aerul cald peste si in jurul alimentelor si apoi il evacueaza din cuptor. Acest lucru are ca rezultat distributia uniforma a aerului cald in jurul alimentelor pentru a le ajuta sa se coaca in mod uniform si intr-un timp mai scurt.
Cuptorul cu convectie este un echipament versatil, deoarece nu numai că poti găti produse de patiserie sau cofetarie, dar poti sa incalzesti, reincalzesti mancarea, sa gatesti fripturi, chiar si sa coci paine.
Avantajele cuptorului cu convectie.
1. Gatire mai rapida: Datorita sistemului de ventilatie aerul cald este distribuit catre alimente, reducant timpul de gatire cu aproximativ 25% mai rapid.
2. Gatire uniforma: Sistemul de ventilatie a cuptorul cu convectie ajuta la uniformizarea temperaturii interioare prin distribuirea egala a aerului cald, de asemenea, să se asigure că partea inferioară a alimentelor sa nu se arda.
3. Rumenire mai frumoasa: Aerul dintr-un cuptor conventional poate deveni foarte umed datorita evaporarii lichidelor din alimente si unele mancaruri la cuptor se vor gati in aburi. Functia de convectie creeaza o atmosfera uscata care caramelizeaza zaharurile mult mai repede decat coacerea normala, astfel incat alimente cum ar fi carnurile sau legumele obtin o crusta mai frumoasa, ramand in acelasi timp umede si fragede in interior.
4. Eco-Friendly: Datorita faptului ca mancarurile sunt gatite intr-un timp mai scurt si de obicei la o temperatura mai scazuta, un cuptor electric cu convectie este mai economic decat un cuptor conventional.
Descopera gama noastra de cuptoare de patiserie!
Lasă un răspuns