Ce este un fierbator de orez?
Fierbatorul de orez, este un aparat de blat compact conceput pentru a găti cantități mari de orez cu cantitatea minimă de supraveghere. Constând într-un bol interior antiaderent, control termostat și element de încălzire, fierbatorul este incredibil de simplu de utilizat, totuși un atu valoros pentru bucatariile profesionale care gatesc zilnic cantități mari de orez.
Primul fierbator de orez a fost introdus în Japonia de către Toshiba în 1955. Datorită popularității sale uriașe, alte companii au intrat curând pe piață, adăugând inovații care au extins abilitățile și caracteristicile disponibile.
Cum se foloseste un fierbator de orez
Pentru a utiliza aparatul, spălați mai întâi orezul înainte de a găti. Acest lucru ajută la oprirea lipirii boabelor de orez și ajută la promovarea unei igiene bune. Pentru a ajuta cerealele separate, o cantitate mică de ulei vegetal poate fi de ajutor, în timp ce orezul brun sau sălbatic necesita apă suplimentară. Ca ghid general, folosiți o cană completă de apă la fiecare cană completă de orez – o cană de orez va produce aproximativ două căni de orez fiert. Adăugați puțin mai multă apă pentru orez mai moale, sau mai puțin apă pentru orez mai ferm. Reduceți ușor cantitatea de apă pentru orez mai ferm și creșteți cantitatea de apa pentru orez mai moale.
Când folosiți un fierbator de orez, vasul prezintă linii de măsurare în interior ca ghid. Cupa furnizată este concepută pentru a măsura orezul și apa.
1 Măsurați cantitatea dorită de orez folosind cana de măsurare furnizată.
2 Clătiți orezul într-o sită sub apă pentru a îndepărta excesul de tărâțe și amidon.
3 Turnați orezul în vasul interior. Pentru a obține orez fiert uniform, răspândiți uniform în jurul vasului.
4 Adăugați cantitatea corectă de apă folosind cupa de măsurare sau umplând vasul interior la nivelul corespunzător.
5 Puneți vasul interior în fierbatorul de orez.
6 Închideți capacul și apăsați până când se închide.
7 Conectați fierbatorul la alimentare.
8 Apăsați butonul COOK. Lampa Cook se aprinde.
9 După terminarea gătitului, comutatorul trece automat în poziția WARM. Lumina caldă se aprinde.
10 Păstrați capacul închis timp de 10 – 15 minute pentru cele mai bune rezultate.
11 Deschideți cu atenție capacul, permițând orice abur și condens să se scurgă în fierbator.
12 Amestecați orezul și serviți cât mai repede posibil.
13 Deconectați aparatul de la sursa de alimentare.
De ce sa folosesti un fierbator de orez.
Gătitul orezului a fost în mod tradițional un proces care a necesitat cea mai mare atenție pentru a se asigura că orezul este gătit corect. Aragazele electrice de orez automatizează procesul controlând mecanic sau electronic căldura, eliberând astfel un spațiu pe plită și atenția rezervată în mod normal pentru gătirea orezului. Deși aragazele nu accelerează neapărat procesul de gătire, cu ajutorul unui fierbator electric, implicarea bucătarului în gătirea orezului se reduce la simpla măsurare a orezului, pregătirea corectă a orezului și utilizarea cantității corecte de apă – restul procesului este automatizat.
-
Aparat de gatit orez 11 litri
Prețul inițial a fost: 716,63 lei.681,79 leiPrețul curent este: 681,79 lei. + TVA (811,33 lei cu TVA) -
Fierbator orez 23 litri
Prețul inițial a fost: 980,39 lei.935,60 leiPrețul curent este: 935,60 lei. + TVA (1.113,36 lei cu TVA) -
Fierbator orez 5,4 litri
1.015,23 lei + TVA (1.208,12 lei cu TVA) -
Fierbator orez cu functie gatire cu aburi 1,5 litri
262,76 lei + TVA (312,68 lei cu TVA)
Lasă un răspuns