Achizitionarea unei friteuze profesionale
Indiferent dacă prăjiți pește, pui, gogoși sau cartofi, o friteuza profesionala este aparatul ideal pentru a gati mâncăruri delicioase crocante și suculente. Cu toate acestea, alegerea friteuzei potrivite dintr-o gamă atât de vastă ar putea părea copleșitoare la început. Pentru multi bucatari, o friteuza profesionistă este aparatul principal de gătit, astfel încât este esențial să înțelegeți caracteristicile și limitările mașinii înainte de cumpărare.
TIPURI DE FRITEUZE PROFESIONALE
Ele se incadreaza in trei categorii: friteuze de banc, cu suport si cu inductie.
Friteuzele de banc sunt, în general, mai mici și sunt concepute pentru a fi poziționate pe un blat de lucru sau pe masa. Sunt excelent pentru spațiile mici. Sunt disponibile cu 1 cuva sau 2 cuve.
Friteuzele cu suport propriu sunt de mare capacitate si de mare putere, ideale pentru o utilizare constantă de zi cu zi. Multe friteuze independente au unități de filtrare încorporate în suport pentru a ajuta la eliminarea reziduurilor din uleiul de gătit.
Friteuzele cu inducție pot fi fie de banc, fie cu suport. Folosind cea mai recentă tehnologie de gătit cu inducție, aceste friteuze sunt concepute pentru a îmbunătăți eficiența operațională, reducând costurile de funcționare și făcând curățarea mai rapidă.
Există și alte tipuri de friteuze specializate, care sunt concepute pentru a excela la anumite sarcini, cum ar fi friteuzele fără ulei.
CARACTERISTICI ȘI AVANTAJE
Putere și capacitate: indiferent dacă vă așteptați la vârfuri la cerere sau la o cifră de afaceri constantă și ridicată a alimentelor, trebuie luată în considerare atenția puterea și capacitatea de ulei a friteuzei. Friteuzele cu putere mai mare se încălzesc în general și recuperează temperatura mai repede (uneori numită timp de răspuns), ceea ce înseamnă că mai multe alimente pot fi gătite într-un interval de timp mai mic.
De asemenea, dacă utilizați numai friteuza ocazional, o friteuza mică ar putea fi mai eficient pe termen lung. Dar folosind o friteuza cu capacitate mai mare vă oferă facilitatea de a găti mai multe într-un singur ciclu de prăjire, economisind timp.
Tipul de putere: friteuzele profesionale utilizează de obicei conexiune electrica sau cu gaz, cele mai puternice versiuni necesitând o conexiune electrica trifazica, pentru a funcționa. In funcție de preferințele și de disponibilitatea utilizatorului, se alege conexiunea dorita.
Cuva simpla sau dubla: aceasta se referă la câte compartimente separate de ulei există, 1 sau 2 cuve Principalul beneficiu al friteuzelor cu două cuve este capacitatea de a prăji în mod independent două tipuri de alimente separate la temperaturi diferite, fără riscul de contaminare. În plus, se poate folosi doar o singura cuva, in perioada mai putin aglomerata . Friteuzele de capacitate mare cu o singura cuva, permite o cantitate mare de prăjire în perioadele aglomerate.
Număr de coșuri: mai multe coșuri vă permit să gătiți mai multe tipuri de alimente simultan, deși cu cantități mai mici decât coșurile simple. Utilizarea unei friteuze mari cu rezervor vă oferă opțiunea de a utiliza configurații de coș simple sau multiple, în funcție de meniul dvs.
Manual sau programabil: bucătăriile profesionale pot fi locuri destul de aglomerate, astfel încât unele friteuze au opțiunea de a vă anunța când gătitul este finalizat. Unele dintre friteuze chiar ridică coșul de prăjit pentru tine odată ce mâncarea este gătită. Deși friteuzele programabile pot costa mai mult, acestea vă pot economisi o cantitate semnificativă de timp.
Costuri de funcționare: Fără îndoială, cea mai costisitoare cheltuială a unei friteuze este uleiul de gătit. Odată folosit uleiul, calitatea și gustul mâncării prăjite se pot deteriora, astfel încât uleiul ar trebui schimbat în mod regulat. Multe friteuze moderne sunt concepute pentru a prelungi durata de viață a uleiului de gătit prin filtrare inteligentă sau prin punerea în aplicare a zonelor răcoroase care împiedică arderea sedimentelor alimentare și contaminarea uleiului.
CURĂȚARE și INTREȚINERE
Curățarea este una dintre cele mai consumatoare sarcini de bucătărie, de aceea este important să țineți cont de cât timp va dura noua dvs. friteuza pentru curățare și întreținere. Cea mai ușoară metodă de îndepărtare a uleiului uzat este folosind robimetul de scurgere montat în față, asigurați-vă că uleiului este racit înainte de scurgere și folosiți un recipient potrivit pentru colectarea uleiului, cum ar fi o găleată din oțel inoxidabil. Dacă friteuza nu are robinet de scurgere, cuva de ulei și elementele de încălzire pot fi îndepărtate complet din friteuza pentru a facilita scurgerea și curățarea.
Majoritatea coșurilor de prăjit pot fi curățate, de obicei, într-o mașină de spălat vase sau în funcție de materialul mânerului, pot fi chiar plasate peste noapte într-un decarbonizator pentru o curățare cât mai eficientă, igienică.
Exteriorul friteuzei poate fi curățat, în general, în același mod ca și celelalte aparate de catering.
-
Friteuza electrica 13 litri cu robinet
964,99 lei + TVA (1.148,34 lei cu TVA) -
Friteuza electrica 20 litri cu robinet
1.551,95 lei + TVA (1.846,82 lei cu TVA) -
Friteuza electrica 6 litri cu robinet
Prețul inițial a fost: 631,72 lei.572,03 leiPrețul curent este: 572,03 lei. + TVA (680,72 lei cu TVA) -
Friteuza electrica 8 litri cu robinet
Prețul inițial a fost: 790,90 lei.746,13 leiPrețul curent este: 746,13 lei. + TVA (887,89 lei cu TVA)
-
Friteuza electrica 10 litri cu robinet
1.964,81 lei + TVA (2.338,12 lei cu TVA) -
Friteuza electrica 11 litri cu suport
2.158,80 lei + TVA (2.568,97 lei cu TVA) -
Friteuza electrica 12+12 litri cu robinet
7.620,47 lei + TVA (9.068,36 lei cu TVA) -
Friteuza electrica digitala 8 litri cu robinet
1.431,57 lei + TVA (1.703,57 lei cu TVA)
Lasă un răspuns