Tehnica de gatit sous-vide
Sous Vide este o tehnica de preparare a alimentelor in vid, la temperaturi joase, din ce in ce mai populara datorita posibilitatilor culinare variate pe care le ofera dar si datorita contributiilor aduse in crearea unei alimentatii sanatoase.
Cu ajutorul acestei tehnici se poate gati orice tip de carne: vita, porc, miel sau pasare si aproape orice fel de legume sau fructe. Tehnica poate fi utilizata si la prepararea oualelor, cremelor si a sosurilor.
Pentru a gati Souse Vide aveti nevoie de: Aparat Souse Vide, masina de ambalat in vid cu camera sau masina de ambalat in vid externa si pungi de vidat
Aparatele Sous Vide ofera posibilitatea unui control total asupra timpului si temperaturii de preparare a alimentelor, evitand gatirea alimentelor prea mult sau prea putin.
Care sunt beneficiile gătitului Sous Vide?
1. Aromele si substantele nutritive ale ingredientelor sunt pastrate datorita gatirii lente in pungile de vidate si a temperaturii scazute mentinuta constant pe intreaga durata a procesului de gatire.
2. Metoda SousVide este cel mai sanatos mod de a elimina grasimile suplimentare din mancare. Nu este necesar adaos de ulei, unt sau alte tipuri de grasime pentru a prepara termic alimentele.
3. Cu ajutorul aparatului SousVide, aveti control total asupra timpului si temperaturii de preparare a alimentelor, evitand situatiile in care gatiti prea mult sau prea putin anumite preparate.
4. Indiferent de tehnica culinara folosita in bucatarie, siguranta alimentara este primordiala.
5. Aceasta tehnica este singura care permite gatirea uniforma a carnii, in toata profunzimea sa.
-
Pungi de gatit gofrate 200×300 mm
139,34 lei + TVA (165,81 lei cu TVA) -
Pungi de gatit gofrate 200×400 mm
184,13 lei + TVA (219,11 lei cu TVA) -
Pungi de gatit netede 250×350 mm
194,09 lei + TVA (230,97 lei cu TVA) -
Pungi de gatit netede 500×600 mm
666,86 lei + TVA (793,56 lei cu TVA)
Lasă un răspuns