Tipuri de tavi pentru pizza
Intelegand care este cea mai buna tava de pizza, pentru tipul de pizza pe care il doriti, vă va ajuta să faceti pizza perfectă de fiecare dată.
In functie de tipul de tava si cuptorul de pizza, se pot forma diferite tipuri de crusta.
Fiecare tip de pană de pizza produce diferite tipuri de crustă de pizza și poate fi folosită nu numai într-un cuptor de pizza comercial, ci și într-o varietate de alte cuptoare.
Primul pas în alegerea unei tăvi de pizza este să țineți cont de cuptorul cu care lucrați si ce fel de crustă doriți să aveti.
Acest ghid vă va ajuta să găsiți cea mai bună tava de pizza, indiferent dacă clienții dvs. preferă o crustă crocantă, subțire sau o crustă moale.
Tava de pizza standard
Tăvile de pizza standard sunt fabricate din otel pentru o durabilitate sporită și pot fi utilizate în orice cuptor de pizza.
Aceste tavi de pizza formeaza o crusta moale si subtire.
Tava sita pizza (Plasa pizza)
Cu o constructie asemanatoare a unei plase metalice, acesta tava tip sita, ajuta la coacerea mai rapida a pizzei. Pot fi utilizate în orice cuptor de pizza, dar majoritatea le folosesc in cuptoarele tip tunel.
Deoarece caldura se poate transfera cu usurinta prin fundul sitei, crusta devine crocanta si subtire
Tava de pizza adanca
Tăvile de pizza adanci pot fi din otel inoxidabil sau aluminiu și pot fi utilizate în orice cuptor de pizza.
Acest tip de tava formeaza o crusta inalta cu o textura dura.
Tava de pizza din caramida refractara
Dacă nu aveți un cuptor de pizza în bucătăria dvs, tavile de pizza din caramida refractara pot fi folosite pentru a coace pizza într-un cuptor de patiserie standard sau cuptor gastro.
Tavile de pizza din caramida refractara sunt în general mult mai groase decât tavile de pizza standard sau tavile sita și sunt fabricate din ceramică.
La tavile de pizza solide transferul de caldura la pizza dureaza mai mult, iar procesul de coacere este mai lent, rezultand o crusta moale.
La tavile de pizza perforate, transferul de caldura la pizza se face mult mai redede, iar procesul de coacere este rapid, rezultand o crusta crocanta
Un alt aspect important este culoarea tavilor de pizza, astfel o culoare deschisa reflectă căldura și determină încetinirea procesului de coacere, iar o culoare inchisa păstrează mai multă căldura, ceea ce accelerează timpul de coacere.
Acestea sunt cele mai folosite si utile tavi de pizza.
Va recomandam sa folositi cuptoarele electrice Made in Italy
Lasă un răspuns