Cum alegem un cuptor profesional
Cuptorul profesional este unul dintre cele mai importante echipamente dintr-o bucatarie profesionala. Fie ca tocmai ai inceput, sau ai deja un lant de restaurante, sunt sanse mari sa il folosesti zi de zi. Acest ghid ar trebui sa te ajute sa gasesti cuptorul potrivit pentru tine si pentru afacerea ta.
Tipuri de cuptoare
Desi pretul este un factor major de luat in considerare, mai exista multe alte aspecte decat doar acesta. Este esential sa te concentrezi asupra scopului cuptorului si sa iei in considerare cerintele tale actuale si viitoare
Masina de gatit cu cuptor
Printre cele mai des intalnite, prezinta un spatiu intern mare pentru gatirea carnii, a produselor de patiserie sau a deserturilor, precum si arzatoare pe gaz sau plite electrice deasupra. Unele din gama de top pot include plite cu inductie, blaturi solide sau grill incorporat pentru a maximiza versatilitatea masinii de gatit – o optiune excelenta.
Flexibilitate: functionaliate dubla a gatitului, cuptorul si plita permit gatirea simultana a mai multor preparate
Economisirea spatiului: nu e necesar sa cumperi mai multe aparate si sa le pui in functiune pe toate in acelasi timp.
Compatibilitate GN: multe cuptoare sunt compatibile cu normele gastronomice, permitand astfel schimbarea rapida tavilor intre ele
Cuptoare cu convetie
In general mai compacte decat masinile de gatit, cuptoarele cu convectie (sau cuptoarele cu ventilator) se folosesc de un ventilator pentru a distribui caldura in interiorul lor. Acest fapt ajuta la reducerea timpului de gatire precum si la reducerea procesului de micsorare a carnii, insemnand un randament mai bun si mai putine reziduuri.
Unele dintre cele mai eficiente versiuni, functioneaza folosindu-se de un singur conector 13A, ceea ce inseamna ca acestea sunt perfecte la cateringul pentru evenimente, precum si pentru utilizarea traditionala in brutarii si restaurante.
Dospitorul, este un alt cuptor cu convetie mai putin cunoscut, care ajuta la cresterea aluatului pentru preparate ulterioare.
Rapid: caldura distribuita cu ajutorul ventilatorului reduce cu aproximativ 25% timpul de gatire
Gatire egala: temperatura constanta in tot cuptorul asigura ca mancare se va gati uniform, idiferent pe care raft este pozitionata
O rumenire mai buna: distributia imbunatatita a aerului ajuta mai mult la imbunatatirea alimentelor grase
Randament mai bun: carnea isi pastreaza mai mult din greutate la un timp mai scurt de gatire
Compatibil GN: multe dintre cuptoarele cu convective sunt compatibile cu normele gastronomice, pertmitand astfel o schimbarea rapida a tavilor
Cuptorul combinat
Des intalnit sub numele de “cuptor combi” sau “combi cu aburi”, acesta este in general cel mai avansat aparat de gatit dintr-o bucatarie profesionala. Cuptoarele combi gatesc mancarea folosindu-se de aburi, de convectie sau de ambele in acelasi timp. Asta inseamna ca pot face treaba a mai multor tipuri de aparate de gatit, eliminand nevoia de a transfera tigaile intre aparate, prin urmare economisind timp si energie.
Deoarece cutoarele combinate gatesc cu aburi dar in acelasi timp si elimina foarte multi aburi, mojoritatea modelelor vor trebui conectate la o sursa de alimentare cu apa. In plus, in multe cazuri va fi necesara o aerisire suficienta deasupra.
Este necesar ca un inginer sa inspecteze bucataria inainte de instalare, pentru a verifica daca un cuptor combinat va functiona eficient.
Acest proces se numeste “site survey” iar daca nu exista nici o indoiala ca un cuptor combi ar fi potrivit pentru bucataria dumneavoastra, este foarte recomandat sa aveti unul.
Foarte flexibil: capabil sa faca aburi, sa prajeasca, sa rumeneasca, sa coaca si multe altele
Economisirea spatiului: pentru ca totul poate fi facut cu un singur aparat, e posibil sa nu mai aveti nevoie de alte aparate voluminoase
Manual sau programabil: fie ca veti controla dumneavoastra cuptorul combi, sau veti apasa un singur buton pentru o gatire complexa in mai multe etape – alegerea va apartine. Versiunile programbile monderne au de obicei un ecran tactil intuitiv si conectare Wi-Fi.
O rumenire mai buna: exact ca si in cazul cuptoarelor cu convetie, cele combi distribuie aerul pentru a imbunatati grasimile, mai bine decat cuptoarele statice
Precis: creeaza felurile de mancare exact asa cum va doriti. Chiar si versiunile manuale sunt facute pentru un control exact al temperaturii
Dimensiunea: cuptoarele combinate sunt disponibile de la versiuni mici, de blat, pana la versiuni mai mari.
-
Cuptor electric gastro Galilei Plus 20 tavi GN 1/1 semi-digital
50.067,07 lei + TVA (59.579,81 lei cu TVA) -
Cuptor electric patiserie-gastronomie Galilei Plus 4 tavi 600×400 mm sau 4xGN1/1 analog
8.867,34 lei + TVA (10.552,13 lei cu TVA) -
Cuptor patiserie 6 tavi 600×400 mm sau 6xGN1/1 analog
14.991,13 lei + TVA (17.839,44 lei cu TVA) -
Cuptor patiserie electric 4 tavi 600×400 mm sau 4xGN1/1 Touch
21.016,57 lei + TVA (25.009,72 lei cu TVA)
-
Cuptor gastronomic 4 tavi GN analog
7.464,51 lei + TVA (8.882,77 lei cu TVA) -
Cuptor patiserie 4 tavi 600×400 mm sau 4xGN1/1 analog
7.128,03 lei + TVA (8.482,36 lei cu TVA) -
Cuptor patiserie electric 10 tavi 600×400 mm sau 10xGN1/1 digital
24.081,06 lei + TVA (28.656,46 lei cu TVA)
Lasă un răspuns