Ce este un Bain Marie?
Bain Marie este un aparat pentru incalzirea mancarii, creat pentru a mentine mancarea gatita gata de servit pentru o perioada lunga de timp.
Adesea numit, baia de aburi sau boilerul dublu, un Bain Marie este de obicei un echipament mare, compatibil cu normele gastronomice si este folosit ca parte a unui bufet cu autoservire sau a unei zone cu servire asistata. Sunt disponibile versiuni pe gas sau electrice, precum si variante cu incalzire umeda sau uscata.
Tipuri de Bain Marie
Bain Marie cu incalzire umeda
Dupa cum ii spune si numele, bain marie cu incalzire umeda, se foloseste de o zona cu apa fierbinte pentru a mentine mancarea calda. Recipientul cu mancare este pus in apa care este incalzita usor, pana la temperatura setata de aparat.
Incalzire usoara: atata timp cat temperatura apei nu trece de puntul de fierbere, este mult mai greu ca mancarea sa se arda sau sa se lipeasca de recipient.
Aburirea: in timp, aburul si umezeala ajuta ca mancarea sa nu devina uscata. Asigurati-va ca este pus capacul de bain marie pentru a maximiza acest efect.
Incalzirea egala: o data setata temperatura dorita, recipientul alimentar va avea in mare aceeași temperatură ca apa, fara zone mai calde sau mai reci.
Compatibil cu normele gastronomice: se pot schimba cu usurinta recipientele pentru mancare, chiar și in timpul in care aparatul functioneaza.
Bain Marie cu incalzire uscata
Bain Marie cu incalzire uscata utilizează un element de incalzire, pentru a incalzi direct recipientul alimentar, eliminand nevoia de apa calda.
Incalzire rapida: intrucat nu exista apa care sa se incalzeasca, un bain marie cu incalzire uscata va fi gata mult mai rapid de utilizare – excelent pentru catering mobil
Eficient: modelele cu incalzire uscata tind să fie mai eficiente decat cele cu incalzire umeda, deoarece nu se iroseste energia de a pastra calda o cantitate mare de apa
Ușor de utilizat: este o cerința legala sa va cunoasteti responsabilitatea atunci cand serviti mancare fierbinte. Daca aveti un personal fara experienta, modelele cu incalzire uscata pot fi de preferat, pentru ca de obicei sunt mai usor de folosit.
Mai sigur: pentru ca nu se foloseste apa fierbinte, sunt mai putine sanse de a te arde cu aburi fierbinti sau cu scurgeri
Compatibil cu normele gastronomice: se pot schimba cu usurinta recipientele pentru mancare, chiar și in timpul in care aparatul functioneaza.
Supiera electrica
O supiera este in esenta un bain marie de capacitate mare, cu incalzire umeda, creata pentru a mentine calda o cantitate mare dintr-un singur produs – de obicei supa, chilli sau curry.
Poti sa citeste mai multe despre supiera pe blogul nostru: Ce este o supiera?
Chafing dish
Daca nu aveti acces usor la electricitate sau gaz, un chafing dish este o alternativa excelenta. Utilizand un principiu similar, chafing dish pastreaza mancarea calda, folosind recipiente cu lichid sau gel combustibil pozitionat sub recipientul cu apa.
-
Bain Marie electric 1 GN 1/1 fara capac
612,17 lei + TVA (728,48 lei cu TVA) -
Bain Marie electric 3 GN 1/3 cu capac
821,21 lei + TVA (977,24 lei cu TVA) -
Bufet Cald 3 GN 1/1 Tip Bain Marie
8.605,23 lei + TVA (10.240,22 lei cu TVA) -
Modul cald bain marie cu dulap cald 4 GN1/1
16.030,92 lei + TVA (19.076,79 lei cu TVA)
-
Bain Marie 4 GN 1/4 de banc
796,32 lei + TVA (947,62 lei cu TVA) -
Chafing dish electric GN 1/1
Prețul inițial a fost: 482,77 lei.457,88 leiPrețul curent este: 457,88 lei. + TVA (544,88 lei cu TVA) -
Set 3 chafing dish
Prețul inițial a fost: 736,60 lei.666,92 leiPrețul curent este: 666,92 lei. + TVA (793,63 lei cu TVA) -
Supieră electrică 10 litri
Prețul inițial a fost: 393,18 lei.373,28 leiPrețul curent este: 373,28 lei. + TVA (444,20 lei cu TVA)
Lasă un răspuns