Cum alegi plita de clatite potrivita?
Sa aduci aroma Parisului in cafeneaua sau in cofetaria ta poate fi o provocare, de asemenea si alegerea echipamentelor potrivite reprezinta o provocare, cel putin la fel de mare. Gama larga de plite si tigai pentru clatite, precum si accesoriile destinate lor, pot face ca alegrea sa fie una dificila.
Prin urmare, va oferim cateva sfaturi utile in acest sens, prezentandu-va elementele esentiale care trebuie luate in considerare pentru alecerea celei mai bune crepiere. In plus, va oferim si unele ponturi, de care sa tineti cont in utilizarea unui astfel de echipament.
Caracteristici de luat in considerare
- Gaz sau electric
Alegerea va apartine. Va putem oferi atat versiuni cu alimentare pe gaz, cat si electrice. Fiecare are avantajele ei, prin urmare este o chestiune de preferinta, in functie de nevoile bucatariei dvs.
Crepierele electrice pot fi, pe termen lung, mai eficiente din punct de vedere energetic, in plus ele prezinta avantajul de a fi portabile si usor de folosit in locuri diferite. In timp ce crepierele cu alimentare pe gaz depind de o retea de alimentare cu gaz natural sau propan, din aceasta cauza ele nu sunt la fel de mobile. Dar prezinta avantajul de a se incalzi mai repede, ceea ce determina o eficienta sporita, care poate duce la un plus de productivitate, mai ales acolo unde rulajul este unul ridicat.
- Intervalul de temperatura
Majoritatea plitelor pentru clatite sunt prevazute cu intervale ale temperaturilor de gatire cuprinse intre 50 si 300 °C. Astfel incat aceste echipamente, pot fi folosite pentru diverse retete de clatite.
- Simpla sau dubla
In functie de rulajul estimat si de spatiul de care dispuneti, este important sa alegeti varianta cea mai potrivita pentru dvs. Daca va propuneti sa produceti o cantitate mare de clatite si aveti suficient spatiu, crepiera dubla este echipamentul de care aveti nevoie. In conditiile in care doriti sa introduceti experimental clatitele in meniu, va poate fi de mare ajutor si varianta cu o singura plita de coacere.
- Dimensiunea plitei
Majoritatea modelelor dispun de plite cu diamentrul de 350 sau 400 mm, in functie de diametrul dorit, alegerea este una simpla.
- Materialul din care sunt realizate
Pentru crepierele profesionale, achizitionate in scop comercial, materialele utilizate trebuie sa fie rezistente si fiabile pe termen lung. Majoritatea plitelor pentru clatite, comercializate de noi, au structura exterioara din otel inoxidabil, astfel incat sunt durabile si usor de curatat.
- Suprafata de coacere
Aproape toate plitele profesionale pentru clatite au un element comun – suprafata de coacere din fonta. De ce fonta? Spre deosebire de aliajele din otel sau aluminiu, fonta se incalzeste rapid si uniform, fiind alegerea perfecta pentru coacerea diverselor retete de clatite. In plus, in conditiile utilizarii adecvate, suprafata devine antiaderenta.
Pentru a invata procedura corecta de pregatire a plitei, va rog sa urmati pasii de mai jos, procesul de pregatire al crepierei pentru prima utilizare va dura aproximativ o ora:
- Curatati suprafata de coacere cu o carpa umeda si cu detergent, stergeti apoi si racordati echipamentul la sursa de alimentare cu energie.
- Activati butonul ON si setati temperatura cea mai ridicata
- Adaugati pe mijlocul plitei o lingura de ulei de porumb sau ulei de arahide, intindeti uleiul cu o carpa uscata pe toata suprafata si lasati plita la temperatura setata initial, timp de 5 pana la 10 minute, pana cand suprafata devine uscata
- Repetati procedura de la punctul 3 de 8 ori, crescand cantitatea de ulei de fiecare data
Atentie! Nu folositi materiale sintetice, abrazive sau aderente la suprafata de fonta
Daca respectati acest procedeu de pregatire al plitei, nu va mai fi nevoie sa adaugati grasime inaintea fiecariei utilizari
Cu toate ca au placi de fonta, unele modele vin prevazute si cu un strat antiderent. Pentru a face cat mai facila utilizarea, in general pentru variantele semiprofesionale – deoarece la rulaj mare acest strat se inlatura. In cazul plitelor profesionale se recomanda suprafetele simple de fonta, care prin tratare corecta devin automat antiaderente si eficiente pe termen lung.
Accesorii
Cand achizitionati o crepiera este important sa tineti cont si de accesoriile necesare, pentru a obtine rezultatele dorite. Pentru clatitele perfecte aveti nevoie, in primul rand, de un dispozitiv de intindere a aluatului, astfel incat grosimea clatitei sa fie uniforma. De asemenea, spatula va este de mare ajutor. Multe dintre echipamente vin cu aceste accesorii incluse.
Tigaile pentru clatite
Daca aveti un buget limitat si doriti sa introduceti in meniul dvs. noutati, o alternativa mai ieftina o reprezinta tigaile pentru clatite. Va punem la dispozitie tigai cu diametrul intre 230 mm si 320 mm, realizate din fonta sau otel inoxidabil cu strat anti-lipire.
-
Crepiera clatite pe gaz 400 mm
3.543,34 lei + TVA (4.216,57 lei cu TVA) -
Crepiera clatite electrica 400 mm
895,79 lei + TVA (1.065,99 lei cu TVA) -
Plita clatita electrica 400 mm
2.458,44 lei + TVA (2.925,54 lei cu TVA) -
Crepiera electrica 2×400 mm
1.746,79 lei + TVA (2.078,68 lei cu TVA)
-
Plită clătite electrică simplă Ø400 mm
Prețul inițial a fost: 791,28 lei.746,49 leiPrețul curent este: 746,49 lei. + TVA (888,32 lei cu TVA) -
Tigaie aluminiu clatite Ø240 mm
95,55 lei + TVA (113,70 lei cu TVA) -
Plita clatita electrica 400 mm
2.458,44 lei + TVA (2.925,54 lei cu TVA) -
Tigaie turnata clatite
209,02 lei + TVA (248,73 lei cu TVA)
Lasă un răspuns